Ambulante od 05.04. do 11.04.2021.

Dan Ambulanta Vrijeme
Ponedeljak - -
Utorak Pneumoftiziolog
Kardiolog
11:00h
14:00h
Srijeda Ortoped (Vlasenica)
Ortoped
Internista
08:00h
13:00h
14:00h
Četvrtak Ginekolog 09:30h
Petak - -
Subota Internista
Hirurg
09:00h
16:00h
Nedelja Dermatovenerolog
Internista
08:00h
09:00h

Vijesti


Nefrologija i nutricionizam su nove oblasti koje pokrivamo:

-Nefrološki pregled sa ultrazvučnom dijagnostikom za pacijente sa bubrežnim i bolestima mokraćnih puteva (hronična bubrežna slabost, akutni i hronični zapaljenski procesi..).
-Konsultacija nutricioniste uz odgovarajuća mjerenja i analizu prehrambenih navika, savjete za poboljšanje ishrane, izradu i korekciju plana ishrane kod stanja poput malokrvnosti, djabetesa, gihta, hiperholesterolemije, gojaznosti, hormonskog disbalansa i dr.
-Sa radom je počela i apoteka. Za naše pacijente obezbjedili smo popuste u EskulapFarm apoteci koja se nalazi tik uz SC Eskulap.

Detaljnije na +387 56 410 827 ili sc.eskulap@gmail.com
Hvala na povjerenju.


SC Eskulap od nedavno ima na raspolaganju novi GE Logiq7 ultrazvučni sistem za najmoderniju i najprecizniju ultrazvučnu dijagnostiku u oblastima ginekologije, Doppler sonografije (CDS krvnih sudova glave i vrata, gornjih i donjih ekstremiteta), mekotkivnih i promjena koštano-zglobnog sistema, kardiologije, pedijatrije (ultrazvuk kukova), urologije, interne medicine, endokrinologije.. Naš novi ultrazvučni uređaj ima mogućnost prikaza snimaka kako u dvodimenzionalnom, tako i u 4D prikazu, što omogućava precizniju lokalizaciju i prostorno sagledavanje promjena i hemodinamskih fenomena. Za sve dalje informacije i zakazivanje termina, stojimo vam na raspolaganju, Vaš SC ESKULAP. (30.05.2019.)
Ova neurofiziološka metoda ispitivanja mišića i perifernih živaca kao i spoja mišić-živac je standardna procedura u neurologiji kada postoji sumnja na mišićne distrofije, miozitis, slabost neuromišićne sinapse (Myasthenia), oštećenja perifernih živaca.. EMN-grafija gornjih i donjih ekstremiteta je dio neurološke ambulante u okviru SC Eskulap, iako može biti indikovana i kada su posrijedi stanja iz traumatologije, ortopedije ili reumatologije. (14.03.2019.)
Kako bismo opravdali vaše povjerenje, napravili smo mali pomak u oftalmološkoj ambulanti - u dijagnostiku smo uveli optički koherentni tomograf (skraćeno OCT). Uređaj se koristi za dijagnostikovanje i praćenje bolesti mrežnjače (retine), a u užem smislu žute mrlje) i očnog živca. Najčešće su to vaskularne bolesti retine poput dijabetične retinopatije, degenerativne bo.esti kao što je senilna degeneracija žute mrlje, glaukom, itd..Procedura je bezbolna i brza, relativno jeftina i kao takva predstavlja veliku pomoć, kako ljekaru u svakodnevnom radu, tako i pacijentu u potrazi za tačnom dijagnozom i adekvatnim liječenjem. // 31.01.2019.
Od 26. avgusta, još jedna u nizu konsultativno-specijalističkih usluga koje pružamo u našem Specijalističkom centru - sa radom počinje reumatološka ambulanta. Ambulanta je rezervisana za pacijente sa sistemskim bolestima vezivnog tkiva, vaskulitisima, osteoporozom, reumatizmom, psorijazom, gihtom, ankilozirajućim spondilitisom... kao i svim nejasnim stanjima vezanim za koštano-mišićno-zglobni sistem. Izuzev kliničkog pregleda, u okviru naše laboratorije možete uraditi kompletnu reumatološko laboratorijsku dijagnostiku. Za detalje poziv na +38756410827 ili na e.mail.
Sve vijesti