<Specijalistički centar Eskulap | Vijesti

Specijalistički centar Eskulap

Kosovska 2a, Bratunac, Republika Srpska, BiH

Kontakt Telefon: +387 56 410 827

Sve vijesti

Novo u oftalmološkoj ambulanti: OCT.

31. Januar 2019 | Specijalistički centar Eskulap

Kako bismo opravdali vaše povjerenje, napravili smo mali pomak u oftalmološkoj ambulanti - u dijagnostiku smo uveli optički koherentni tomograf (skraćeno OCT). Uređaj se koristi za dijagnostikovanje i praćenje bolesti mrežnjače (retine), a u užem smislu žute mrlje) i očnog živca. Najčešće su to vaskularne bolesti retine poput dijabetične retinopatije, degenerativne bolesti kao što je senilna degeneracija žute mrlje, glaukom, itd..Procedura je bezbolna i brza, relativno jeftina i kao takva predstavlja veliku pomoć, kako ljekaru u svakodnevnom radu, tako i pacijentu u potrazi za tačnom dijagnozom i adekvatnim liječenjem. // 31.01.2019.

Reumatologija: nova ambulanta od 26.08.2018.

26. Avgust 2018 | Specijalistički centar Eskulap

Od 26. avgusta, još jedna u nizu konsultativno-specijalističkih usluga koje pružamo u našem Specijalističkom centru - sa radom počinje reumatološka ambulanta. Ambulanta je rezervisana za pacijente sa sistemskim bolestima vezivnog tkiva, vaskulitisima, osteoporozom, reumatizmom, psorijazom, gihtom, ankilozirajućim spondilitisom... kao i svim nejasnim stanjima vezanim za koštano-mišićno-zglobni sistem. Izuzev kliničkog pregleda, u okviru naše laboratorije možete uraditi kompletnu reumatološko laboratorijsku dijagnostiku. Za detalje poziv na +38756410827 ili na e.mail.

Oftalmološka ambulanta - svake srijede od 16:00h / EMNG.

20. Jul 2018 | Specijalistički centar Eskulap

Mijenjamo režim rada naše oftalmološke ambulante - počev od 11.07.2018., ambulanta će raditi svake srijede od 16:00h. Usluge u ovoj oblasti obuhvataju kompletan pregled (dakle, refrakciju - tj. određivanje naočara za daljinu i blizinu, mjerenje očnog pritiska, pregled očnog dna kod hroničnih bolesti puput dijabeta, hipertenzije, manje hirurške intervencije poput uklanjanja čmička, promjena sa kapaka, ali i riješavanje urgentnih stanja kao što su hemijske povrede očiju, strana tijela rožnjače..). Podsjećamo Vas da u sklopu naše neurološke ambulante nudimo i usluge elektrofiziološke dijagnostike tj. EMNG (elektromioneurografiju) gornjih i donjih ekstremiteta. Detalji o cijenama, terminima i zakazivanje pozivom na +387(0)56410827.